Våren 2019

Ardennern Tarras drar en lövad vagn förbi åkrar med blommande raps.

Nu har våren 2019 övergått i sommar – så snabbt det har gått!

Mycket har hänt – nya och gamla ryttare erövrar nya förmågor och utvecklas, eller finner en stunds ro tillsammans med djuren och naturen. Jag är så tacksam för att ha så fina arbetskamrater i våra hästar och att ha förmånen att träffa så många fantastiska och unika människor!

Nya hästen Tarras ligger och vilar i skuggan.

Vi har en ny arbetskamrat i Tarras – en skåning som tagit oss alla med storm. Närmare presentation av honom kommer <3. Vi har även vår nya sagohäst Alphons från småland som kommer rycka in när det behövs!

Jag har i april blivit invald i styrelsen för OHI – Organisationen för hästunderstödda insatser. Ambitionen är att bidra till arbetet att kvalitetssäkra och möjliggöra så fler ska få tillgång till hästunderstödda insatser i kommunen, regionen och nationellt. I samband med årsmötet deltog vi på en utbildningsdag inom hästunderstödda insatser och visning av hovstallet i Stockholm – väl arrangerat och lärorikt! Stall 43 berättade om sin verksamhet där en tidigare deltagare och numera anställd berättade om sin resa. Sedan presenterades forskning om hästens välmående i människans tjänst – så viktigt ämne!

Ryttare rider Haflingern Alphons vid på en grusväg i solnedgången.

Nu planerar vi för sommaren – med mycket gräs, bad och spännande aktiviteter. Vi kommer ha sommaravslutning för våra tisdagsryttare den 18 juni – och startar upp höstterminen den 13 augusti. Hästarna ska få lite sommarlov i Kinda/Östergötland men det finns möjlighet att boka in besök både på Färingsö och i Kinda – hör av er vid intresse!

Somriga hälsningar

Greta

Ardennern Tarras och Greta