Besök på gården

Vill ni komma med kompisarna, klassen eller föreningen? Vi tar emot grupper för besök där ni får lära er om svenska lantraser, sköta, klappa och kela med djuren, rida eller åka häst och vagn. Vi följer årstiderna och naturens växlingar, och årscykeln på gården med djuren.

Ni får lära er ta hand om höns, kaniner, får, ankor, hundar, katter och hästar. Vi har småskalig uppfödning, flera raser via genbank för att hjälpa till att bevara sveriges gamla lantraser. Lantras är en husdjursras som ursprungligen kommer från ett begränsat område och som där funnits så pass länge att den till stora delar anpassat sig genetiskt till den lokala miljön. Många av de gamla produktionsdjuren har ersatts med högproducerande raser vilket har gjort att många av de gamla lantraserna idag är hotade eller utrotade. 

I besöket ingår det ridning och/eller körning med gårdens terapihästar. Det kan vara prova-på terapi-ridning, voltige, tur med häst och vagn, uteritt i naturen etc.

Hos oss arbetar vi för en hållbar miljö och livsstil – därför har vi valt att satsa på lantraser som är hållbara, friska, sunda och slits inte ut pga att de växer för snabbt eller t ex värper för mycket – lagom är bäst. De lantraser vi har på gården är Bjurholmshöns, Skånska blommens, Hedemorahöns, Svensk gul anka, Gotlandskanin, Värmlandsfår, Dansksvensk gårdshund, Ardenner och Nordsvensk brukshäst.

Vill ni köpa till fika och/eller lunch ordnar vi det – eller så tar ni med och äter här. Det finns utekök med grill, spis, kylskåp och mikro samt fullutrustat kök inomhus i vår verksamhetsdel.

Vi samarbetar med Ridterapi – Stark med häst så vi är alltid två certifierade ridterapeuter: jag som specialistsjuksköterska och Rita Schulte Stukemborg som socialpedagog och fysioterapeut.

Välkomna!

Hör av er vid funderingar eller om ni vill skräddarsy ett eller flera besök.

Pris inkl 2 personal från gården 4 h, exkl fika: 5200 kr/grupp.