Uppdatering för 2022

Som alla våra ryttare och familjer redan vet har vår verksamhet varit pausad från hösten 2021. Både vi tvåbenta och fyrbenta saknar er så! Vi pausade verksamheten av flera skäl, vilket vi gick ut med på vårt instagramkonto i den 16 augusti i fjol:

”Efter mycket funderande, vändande och vridande har vi bestämt att pausa verksamheten i höst.
Det har varit tufft sista 1,5 åren med för mycket jobb och för lite tid att hinna med allt som vi brinner för. För lite tid för våra djur och våra ryttare. Så nu drar vi i bromsen, stannar upp och samlar energi. Hästarna får lite förlängd semester på Ällmora Gård (som ni vet innebär en del arbete på gården) och går i stora fina hagar. Elsa och Sotis, våra Värmlandstackor, har bestämt att de vill gå med hästarna nu när de blev avskilda från sina bagglamm. Oavsett vilken hage vi sätter dem i är de med hästarna dagen efter…
Ni kommer kunna följa våra djur här på Instagram, och så fort vi kan kommer vi öppna upp verksamheten igen. Vi alla längtar till dess ❤️”

Nu sitter vi i januari och de flesta djur är kvar i Sörmland, på Ällmora Gård utanför Sparreholm. Vi saknar er och längtar efter er, så det är ett svårt beslut att pausa verksamheten även under 2022. Men som vi brukar säga – man ska skynda långsamt. Vi planerar för att kunna öppna upp en ny verksamhet på Ällmora under 2023.

För att vår nya verksamhet ska bli så bra som möjligt kommer vi under året bjuda in våra ryttare och familjer att få komma och hälsa på och tycka till om hur vi ska utforma framtidens verksamhet – det är ni som är experter på vad ni behöver och med erat perspektiv i fokus kan vi tillsammans skapa bra förutsättningar för något nytt här på Ällmora Gård!

Våra familjer och ryttare blir vår expertpanel som får vara med och utforma det som komma ska. Jag har arbetat mycket med, och föreläst om, barnkonsekvensanalyser de senaste åren och predikat hur viktigt det är att fråga barn och ungdomar innan vi gör saker. För annars missar vi det viktigaste perspektiv – barnets egna perspektiv. För oavsett hur kompetenta och välutbildade vi är kan vi aldrig få ert perspektiv om vi inte frågar efter det. Så nu ska vi göra rätt från början, att bjuda in de det berör innan verksamheten utformas. Så att era tankar, önskningar och behov får vara med och styra redan innan start.

Det är mycket som behöver falla på plats inför nystarten, både inom oss och i miljön. Men vi längtar efter er och hästarna tycker det är så tråkigt att inte få vara någons bästa tid på veckan. Och Tarras får ju slita som gårdshäst nu så han tänker tillbaka på terapihästjobbet med något drömskt i blicken.

Så tålamod våra vänner – och maila gärna om ni har tankar, idéer eller frågor: greta@equistiern.se

Stor kram från oss

Greta