Om oss

EquiStiern är en enskild firma som startades 2017 av Greta Schibbye, specialistsjuksköterska inom barn och ungdom, OHI-certifierad ridterapeut och HLR-instruktör. Vi har samarbetspartners inom vård och omsorg och med Stark med häst, Rita Schulte-Stukenborg.
Vi erbjuder hästunderstödda insatser – hälsofrämjande insatser för barn och vuxna med hästen som resurs. Ges inom ramen av habilitering/rehabilitering och hälsovård och utförs av Greta Schibbye, legitimerad specialistsjuksköterska med specifik
utbildning inom hästunderstödda insatser, bl a genom Ersta Sköndal Högskola 2016-2017 och tilläggsutbildning på Strömsholm 2017-2018. Greta erhöll certifiering som ridterapeut från OHI (organisationen för hästunderstödda insatser) 2019.

Vi erbjuder även andra hästaktiviteter så som uppdragskörning med häst och vagn, långritter och ridäventyr. Vi har utbildning och föreläsning inom vård och hälsa, t ex kurser i första hjälpen och hjärt och lungräddning, HLR samt barns rättigheter inom hälso- och sjukvården.

Tveka inte att höra av er vid frågor och funderingar – vi skräddarsyr aktiviteterna efter dina behov!

Greta Schibbye
EquiStiern